Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 januari 2017

Raad akkoord met niet al te moderne ICT

NOORDWIJK > De gemeenteraad ging donderdag 12 januari unaniem akkoord met een investering van in totaal 1,9 miljoen euro voor nieuwe ict. Maar ook met die nieuwe investering is Noordwijk nog steeds niet aangesloten op de 'cloud'. De gemeenteraadsleden hebben zich in een aparte informatievergadering laten overtuigen, dat Noordwijk hier nog niet klaar voor is, vanwege de strenge privacybescherming waar de gemeente aan moet voldoen.

Gemeenteraadslid Van den Akker (Puur Noordwijk) vond, dat het feit dat Noordwijk niet vooraan komt te staan in de ICT-ontwikkelingen ook een voordeeltje had. ,,De samenwerking op het ICT-gebied met Noordwijkerhout zorgt ervoor dat zij wat harder moeten lopen. Wij moeten minder hard lopen; dan kan Noordwijkerhout dichterbij komen. Met gezamenlijke kracht kunnen we daarna harder naar voren gaan.'' Burgemeester Jan Rijpstra zegde hierna toe, dat de gemeenteraad jaarlijks op de hoogte gehouden wordt van de ICT-ontwikkelingen in het gemeentehuis.


Joep Derksen