Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 januari 2017

Slechte drainage

NOORDWIJK > De pas aangelegde drainage onder de Koningin Wilhelmina Boulevard blijkt dramatisch slecht te werken. Dit moest wethouder Dennis Salman (LSNZ) donderdag 12 januari toegeven tijdens de gemeenteraadsvergadering.


De wethouder ging voor de raadsleden met de billen bloot over de drainage die nog maar op 13 november vorig jaar was aangelegd. ,,In de eerste week bleek, dat de drain te weinig water oplevert. Slechts 5% van de hoeveelheid water wordt opgepompt. Het bouwteam is een onderzoek gestart naar de oorzaak hiervan.'' De gemeente houdt de aannemer verantwoordelijk en stelt dat deze het probleem moet oplossen, aldus Salman. ,,De aannemer heeft nog niet voldaan aan de leveringsafspraak: een werkende drain van 500 tot 600 kubieke meter per etmaal.''