Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

14 februari 2017

Meedenken over groencompetitie

LISSE > De gemeente zet alles in het werk om het dorp er op vrijdag 9 juni tiptop uit te laten zien. Die dag komt namelijk de 'vakjury' van Entente Florale langs om te bekijken of het dorp in aanmerking komt voor een goede notering in de strijd om het groenste dorp van Nederland te worden.

Doorgaans is dat niet zo'n enorm moeilijke prestatie, want Nieuwkoop behaald in 2016 de derde plaats van in totaal vier deelnemende gemeenten. Maar nu Lisse toch meedoet, wil het gemeentebestuur ook zo goed mogelijk scoren. Daarom wordt de inwoners gevraagd om mee te denken, zodat Lisse zich op de best mogelijke manier kan presenteren.


Een gemeentelijjk woordvoerster laat weten: ,,Bij de groenwedstrijd gaat het om groen in de ruimste zin van het woord. Dus niet alleen het zichtbare groen, maar ook het cultuurhistorisch erfgoed, duurzame initiatieven en de identiteit van de Bollenstreek.'' De idee is ontstaan, om de jury een rondrit te laten maken door het dorp om dan de mooiste plekken te laten zien. Wie hierover wil meepraten en meedenken kan dat op dinsdag 21 februari om 19:30 uur doen in het gemeentehuis. Aanmelden voor deze avond kan via: k.straver@hltsamen.nl of bellen met: 14 0252.