Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

12 februari 2017

Plakoorlog voorkomen

OEGSTGEEST > De verkiezingskoorts komt al flink op gang. Binnenkort plaatst de gemeente op vijf verschillende plekken in het drop grote verkiezingsborden voor de Tweede Kamerverkiezingen op woensdag 15 maart. Deze borden vervangen de oude houten aanplakborden, waarop de leden van de politieke partijen zelf hun posters moesten lijmen.


Waarschijnlijk tot grote tevredenheid van de 'lijmers' zelf, die nu niet meer in weer en wind naar buiten moeten om ze snel mogelijk het beste plekje te krijgen op die aanplakborden, komen er nu voorbedrukte verkiezingsborden. Alle politieke partijen die mee doen aan de Tweede Kamerverkiezingen kunnen hun verkiezingsposter digitaal aanleveren. Hierna maakt de leverancier van de mobiele borden één grote verkiezingsposter en worden deze borden met die posters geplaatst. Na de verkiezingen haalt het bedrijf de borden weer weg. Met het nieuwe systeem moet voorkomen worden, dat er geen wapperende posters meer over straat dwarrelen. Bovendien wordt zo tegengegaan, dat aanhangers van de ene politieke partij hun posters over die van de andere politieke partij plakken.