Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

14 februari 2017

Sociale en betaalbare woningen op voormalig Mieloo-terrein

LISSE > Ingeborg de Jong, directeur bij Timpaan, en wethouder Cees Ruigrok (Nieuw Lisse) ondertekenden dinsdag 7 februari een intentieovereenkomst. De projectontwikkelaar neemt 0,2 hectare grond over en krijgt de kans om 66 eengezinswoningen te bouwen op het voormalige Mieloo-terrein; het gebied tussen de Gasstraat en de Ringvaart.

Deze 66 huizen zijn onderdeel van de zogeheten 'eerste fase'. Uiteindelijk moet ook de rest van dit gebied bebouwd worden met woningen. Maar hiermee moet gewacht worden tot de bedrijven, die er nu staan, zijn verdwenen. De plannen voor woningbouw in dit gebied werden al in 2008 besproken. Indertijd werd nog gedacht aan honderd huizen, maar dat aantal is dus met 1/3de afgenomen. Ook wordt gedacht aan de mensen met een kleine portemonnee; 30% van de woningen valt namelijk onder de categorie 'sociaal' en zal dus (net) iets goedkoper zijn dan 200.000 euro. Daarnaast worden acht woningen aangeboden, die tussen 200.000 euro en 250.000 euro kosten. Ook in andere prijscategorieën zijn huizen te koop, waaronder twee villa's van ruim 600.000 euro.

Volgens zowel de wethouder als de Timpaan-directeur zijn er meerdere gesprekken met omwonenden geweest en is er draagvlak voor de plannen. De angst voor extreme overlast vanwege een toename van het verkeer is ongegrond, aldus Ruigrok. Hier is onderzoek naar gedaan en de huidige wegen kunnen de tientallen tot honderden extra autobewegingen per dag aan. ,,Het verkeer kan op een goede manier weg'', stelt Ruigrok. De gemeenteraad moet de plannen nog goedkeuren. Timpaan hoopt de eerste paal over precies een jaar de grond in te kunnen heien. De voorverkoop van de huizen begint dit jaar al en Timpaan heeft hier hoge verwachtingen voor. De Jong: ,,We hebben een lange lijst van geïnteresseerden en heel veel mensen zullen blij zijn met deze nieuwe woningen.'' Timpaan kijkt nog naar mogelijkheden om te voorkomen, dat de eigenaren van de sociale woningen hun nieuwe bezit weer snel verkoopt tegen forse winst.


Joep Derksen