Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

12 februari 2017

Speelplaatsen op de schop

NOORDWIJK > De gemeente gaat 135.000 euro uitgeven aan het renoveren van tien speelplaatsen. Het gaat hierbij om de speelplekken aan de volgende straten: Abraham Rademakerstraat, Tulpstraat, Fluitekruid, Zwin, Ranonkelstraat, Gerberahof, Gooweg, Sartoriusstraat, Morgenster en Voorstraat. De leden van de gemeenteraad stemden hier donderdag 2 februari unaniem mee in.


Gemeenteraadslid Gerard Duijndam (VVD) wees er wel op, dat al deze speelplaatsen vooral in Noordwijk-Binnen zijn. Hierop stelde wethouder Dennis Salman (LSNZ), dat als er specifieke wensen vanuit Noordwijk aan Zee komen voor het verbeteren van een speelplek, het college daar ook naar wil kijken. Fractievoorzitter Carry Cramer (PvdA/GroenLinks) riep het college op om niet alleen te werken met wipkippen en boomstammen, maar ook te zorgen voor meer trapveldjes. Hierop deed de wethouder geen toezegging: ,,Omwonenden zijn niet altijd blij met trapveldjes.'' Het is de bedoeling, dat omwonenden meegenomen worden in de planvorming voor het wijzigen van de speelplekken.