Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

12 februari 2017

Toekomst sporthal De Vlinder houdt politiek bezig

Nieuwkoop – 'Wat is de toekomst van sporthal De Vlinder?' Op deze vraag wilde gemeenteraadslid Pien Schrama (MPN/PN) donderdag 2 februari tijdens de gemeenteraadsvergadering een duidelijk antwoord. Het geduld van haar partij begint op te raken, want al maanden wordt gesproken over de toekomst van De Vlinder.


Wethouder Guus Elkhuizen (SBN) liet echter weten, dat hij nog volop in gesprek is met allerlei partijen, waaronder de Facebookactiegroep ''Sport- en recreatiehal De Vlinder moet blijven!'', maar ook met de dorpsraad, sportverenigingen en onderwijsorganisaties. Hij wees er op, dat alle opties open gehouden worden, waaronder het laten voortbestaan van De Vlinder in haar huidige vorm. ,,Zij allen krijgen een stem in de varianten die op tafel komen. Daarna komen we met deze varianten naar de gemeenteraad toe.'' Hierna liet Schrama weten, dat ze heel snel duidelijkheid wil hebben over de toekomst van De Vlinder, maar dat leidde bij D66-raadslid Marco Oehlenschläger tot de reactie, dat zij ,,niet moet meedoen aan paniekgedrag. Ga gerust slapen; het komt goed met Ter Aar.''