Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

12 februari 2017

Stakende stemmen

NOORDWIJK > De afwezigheid van gemeenteraadslid Dirk Klinkenberg (Puur Noordwijk) zorgde er donderdag 2 februari waarschijnlijk voor, dat een amendement van de VVD niet werd aangenomen.

Fractievoorzitter Roberto ter Hark (VVD) diende een voorstel in. Als dit wordt aangenomen, wordt iedere uitkeringsontvanger verplicht om een 'tegenprestatie naar vermogen' uit te voeren. Ter Hark: ,,Iedereen zou de tegenprestatie naar vermogen moeten kunnen leveren. Ze krijgen daar een uitkering voor terug.'' Met het aanstellen van een ISD-medewerker, die in Noordwijk geplaatst wordt, moeten met name de Noordwijkse uitkeringsgerechtigden 'geholpen' worden aan het vinden van bijvoorbeeld vrijwilligerswerk.


Veel steun leek de VVD niet te krijgen, want alleen Puur Noordwijk stemde unaniem in met het voorstel. Raadslid Lenie Zoetendaal (CDA) liet weten, waarom haar partij zich niet kon vinden in het voorstel. ,,Er zitten heel veel mensen met allerlei beperkingen en kwalen. Ze moeten gemotiveerd zijn, anders kun je hun niet de tegenprestatie laat uitvoeren.'' Maar omdat gemeenteraadslid John van der Klaauw (LSNZ) als enige van zijn partij wél instemde, staakten de stemmen op tien voor- en tien tegenstanders. Daarom wordt dit voorstel bij de volgende raadsvergadering van donderdag 23 februari opnieuw in stemming gebracht.