Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

12 februari 2017

Verkoopautomatenwand

WOUBRUGGE > In het oude dorp van Wim Sonneveld kon het nog; je agrarische producten langs de kant van de weg zetten, met een melkkan er bij. Daar konden mensen het gevraagde dubbeltje of kwartje in stoppen. Maar tegenwoordig komt er geen euro meer bij zo'n onbemande verkoopkraam. Sterker nog; je mag blij zijn, dat de melkkan zelf niet gestolen wordt. Deze landelijke trend heeft er toe geleid, dat Aspergehof Noordam een aanvraag heeft ingediend om een wand met verkoopautomaten te plaatsen in hun schuurtje aan de Boddens Hosangweg 84a. Het college stemde vorige week in met dit verzoek.


De komst van de wand met verkoopautomaten ging niet zonder problemen. In eerste instantie wees het college van burgemeester en wethouders dit verzoek af. Maar na een bezwaarschrift, dat toegekend werd door de onafhankelijke bezwaarschriftencommissie, koos het college toch eieren voor haar geld. In de wand met verkoopautomaten worden in eerste instantie asperges verkocht. Later volgen mogelijk andere agrarische en zuivelproducten.