Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

06 maart 2017

Angst voor teloorgang natuur

WOUBRUGGE > De Vereniging Dorpsraad Woubrugge (VDW) maakt zich ernstig zorgen over de aantasting van het landschap. Dit blijkt uit een open brief aan de gemeenteraadsleden, verstuurd door VDW-secretaris Corrie Kroes.

De VDW roept de raadsleden op om actie te ondernemen: ,,Met enige regelmaat bereiken ons ook geruchten over plannen voor het bouwen van ‘recreatieve voorzieningen’. Bijvoorbeeld langs de oevers van de Wijde Aa. Voor zover ons bekend is het tot op heden slechts bij plannen gebleven.'' Maar het Paraplubestemmingsplan Recreatie wil de mogelijkheden voor bepaalde vormen van recreatie verruimen. ,,Dat baart ons zorgen, omdat de waarde van het landschap volgens datzelfde plan voornamelijk op subjectieve wijze wordt beoordeeld. Wij dringen erop aan dat in het Paraplubestemmingsplan Recreatie met meer nadruk wordt gewezen op de noodzaak bepaalde waardevolle gebieden te beschermen, waarbij voor verruiming van de mogelijkheden geen plaats is.''


De dorpsraad wil hierover met haar inwoners in gesprek gaan, om zo ook een 'houtskoolschets' op te stellen voor het buitengebied van Woubrugge. Gehoopt wordt, dat zo de natuur en het landschap beter beschermd kan worden tegen al te enthousiaste projectontwikkelaars.