Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

06 maart 2017

Stuk grond voor één euro

KAAG EN BRAASSEM / LEIDERDORP > Voor slechts één euro is de gemeente Kaag en Braassem weer een beetje groter geworden. De gemeente Leiderdorp geeft zelfs 117.000 euro aan de gemeente, zodat een perceel grond gebruikt kan worden voor de ontwikkeling van het Ghoybos.


Het gaat om een stuk grond, dat aan de voorkant van het Ghoybos ligt. Het ligt binnen de gemeente Kaag en Braassem, maar was tot nu toe nog eigendom van de gemeente Leiderdorp. Aan dit het perceel hangt een verplichting om te investeren in de recreatieve functie van het Ghoybos. Leiderdorp had al beloofd om 117.000 euro bij te dragen aan de verbetering van het bos en dat geld wordt nu dus overgemaakt naar Kaag en Braassem. Ook zijn de beide gemeenten overeengekomen, dat er bij de pannenkoekenboerderij twee extra lichtmasten komen; een lang gekoesterde wens van Leiderdorp. In hoeverre die lichtmasten van invloed zijn op de ontwikkeling van de flora en fauna in het Ghoybos, is nog niet bekend.