Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

12 april 2017

Basisschool De Gerardus verdwijnt

LEIMUIDEN / OUDE WETERING > De basisscholen De Schakel en De Gerardus gaan al op 1 augustus fuseren. Hierdoor verdwijnt de Gerardusschool helemaal. Het college van burgemeester en wethouders steunt deze ontwikkeling, onder meer omdat het geen gevolgen heeft voor de kwaliteit van het onderwijs. In de loop der jaren is het leerlingenaantal van De Gerardus steeds verder achteruit gegaan. Inmiddels ligt dat aantal al onder de opheffingsnorm en de komende jaren lijkt hier geen verbetering in te komen.

Tot nu toe worden al basisschoolgroepen noodgedwongen gecombineerd, ,,met soms onnatuurlijke combinaties'', zo laat A. Bohnen, lid van het College van Bestuur van de Stichting Samenwerkende Basisscholen Alkemade (SSBA), weten in een brief aan het college. Maar inmiddels is het gebouw ook sterk verouderd. Het is simpelweg niet meer mogelijk om de kosten voor het verbeteren van dat gebouw te dragen. Dus wil de SSBA de leerlingen van De Gerardus verplaatsen naar het gebouw van De Schakel. Op de 'nieuwe' school zal het leerlingenaantal onder de 500 kinderen blijven.