Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

12 april 2017

Geluidsoverlast brug is blijvend

WOUBRUGGE > De omwonenden van de Woubrugse brug moeten de komende jaren leren leven met de toegenomen geluidsoverlast. Deze mededeling deed Dick Warmerdam namens de dorpsraad op vrijdag 7 april.

Warmerdam is zelf een van de mensen die baalt van het toegenomen geluid. Hij lichtte toe, wat er aan de hand is. ,,De hele brug is opgeknapt. De voegen in de op- en afritten hebben ze er helemaal uitgehaald en vervolgens weer met een voeg gevuld. Maar er zijn heel andere voegen in gezet. Die voegen maken veel meer geluid dan de voegen die er in zaten.'' De nieuwe voegen kunnen er echter niet meer uitgehaald worden, zonder dat dit enorm veel geld kost. Warmerdam: ,,De provincie heeft wel geluisterd, maar de overlast moeten we accepteren.''

Dit geldt ook voor de geluidsoverlast, die is ontstaan door de nieuwe slijtlaag die op de brug is gelegd. Deze produceert veel meer geluidsoverlast dan de laag die er op zat. ,,Met name de lage tonen zorgen voor het geluidsoverlast; die dragen namelijk veel verder weg dan de hoge tonen.'' De Provincie is niet van plan om een stukje van de nieuwe slijtlaag af te halen, want dan gaat de huidige slijtlaag twintig jaar minder lang mee.

Ook de kier tussen het beweegbare deel van de brug zorgt met name in de winter voor veel geluidsoverlast; hier is evenmin wat aan te doen. Deze kier is in de zomer bijna dicht, maar door de kou in de winter is de kier veel groter; hierdoor hoor je veel sterker als de auto's er overheen gaan. Warmerdam besloot: ,,Ook hier is niets aan te doen.''


Joep Derksen