Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

12 april 2017

Opknapplannen voor het dorp

WOUBRUGGE > Het dorp moet flink opgefleurd worden, want nu ligt Woubrugge er een beetje belegen bij. Daarom heeft de Dorpsraad Woubrugge een werkgroep opgericht om dit aan te pakken. Vrijdag 7 april presenteerde Conny van Namen een aantal plannen.

Van Namen toonde foto's van mooie en minder mooie plekjes van het dorp. ,,De omgeving van het hoogspanningshuisje is niet zo fraai als je het dorp inrijdt. Dat moet worden aangepakt.'' De werkgroep wil van de rotondes aan weerszijden van de brug een 'visitekaartje' van het dorp maken. Dat moet lukken met de aanplant van bijvoorbeeld bollen.


Met de komst van nieuwe bloembakken aan de lantaarnpalen in mei, moet het dorp verder opgefleurd worden. En het Batahof kan ook wel een opknapbeurt gebruiken, met het schoonmaken van de lichtkoepel en het herstel dan wel vervanging van straatmeubilair en straattegels. Van Namen vervolgt: ,,Aan weerszijden van het water willen we klassieke lantaarnpalen met zacht ledlicht plaatsen. Zo willen we de beleving van het historische plekje verbeteren. De steun en medewerking van de gemeente is hiervoor onontbeerlijk.''