Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

12 april 2017

Inwoneractie voor 30 km

WOUBRUGGE > Heel Woubrugge gaat maximaal dertig kilometer per uur rijden. Dat is de droom van Ger Kok, die namens de dorpsraad een 30-km actie heeft opgezet. Vrijdag 7 april presenteerde Kok de plannen tijdens de algemene ledenvergadering van de dorpsraad.

Eigenlijk weten alle inwoners van Woubrugge het wel; de mensen die te hard door de straatjes van het dorp scheuren, zijn de naaste buren. En dat zorgt voor veel onrust. Kok vond, dat het tijd werd om niet alleen te klagen, maar ook wat te doen aan de notoire hardrijders. Hij zette de actie 'In Woubrugge rijden we 30' op. De gemeente heeft financieel bijgedragen om de actie te realiseren.

Kok informeerde: ,,We willen heel duidelijk maken, dat je hier maar 30 km per uur mag rijden. De hele Bataweg gaan we vol zetten met sandwichborden. We hebben 50 borden gemaakt; niemand kan zeggen dat hij of zij het niet geweten heeft. We hebben raamposters gemaakt met de tekst '30, wel zo veilig'.'' Ook konden de aanwezigen gratis '30-km stickers' meenemen, om op hun kliko's te plakken.

Maar daar blijft het niet bij, aldus Kok: ,,We zijn van plan om auto's aan het begin van het dorp aan te houden. We vragen aan de chauffeur of we zo'n sticker op de auto mogen plakken? Als ze ja zeggen, dan doen we dat. Dan krijgen ze ook een sticker mee die ze op de kliko kunnen plakken. Dan is er op de maandag (bij het afhalen van het afval, JD niemand meer die niet weet dat je zachter dan 30 km per uur moet rijden. Spontaan meldden zich die avond zes mensen om mee te helpen met het uitdelen van de stickers en het plaatsen van de sandwichborden.


Joep Derksen