Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

12 april 2017

Poortgebouw bij monumentale boerderij

WOUBRUGGE > De omwonenden moeten er nog even van op de hoogte worden gesteld, maar het college van burgemeester en wethouders staat positief tegenover de komst van een poortgebouw op Ofwegen 4.


Zo'n poortgebouw is in feite een berging met overdekt terras. Wel moet de initiatiefnemer er voor zorgen, dat de kwaliteit van de ruimte niet aangetast wordt. Het toevoegen van een gebouw in het buitengebied past 'in principe' niet binnen de provinciale verordening ruimte. Maar volgens de gemeente gaat het hier om bestaande bebouwing en verwacht wordt dat een permanente bewoning van de oude boerderij, die een rijksmonument is, die woning ook ten goede zal komen. Voor de komst van het poortgebouw moet een schuurtje verdwijnen.