Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

12 april 2017

Duurzaam idee voor wachtenden brug

WOUBRUGGE > Een klacht over auto's die met ronkende motoren minuten stil staan voor de brug, leidde vrijdag 7 april tijdens de vergadering van de dorpsraad tot een innovatief idee. Een inwoner beklaagde zich er over, dat hij als fietser iedere keer in de uitlaatgassen van de wachtende auto's en vrachtwagens moet staan. Het ene piepkleine bordje, dat de wachtenden er op wijst om de motor af te zetten, wanneer de brug open is, is niet te zien voor de meeste automobilisten. Hierop liet een andere inwoner weten: ,,Schilder het op het wegdek van de brug: 'Brug open; motor

uit'; dan ziet iedereen dat. Dorpsraadvoorzitter Ben Beukenholdt zegde toe dit voorstel over te brengen naar de Provincie Zuid-Holland.