Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

12 april 2017

,,Meer woningen voor middeninkomens''

KAAG EN BRAASSEM > Tijdens de informatieavond over Wonen, konden raadsleden hun mening geven over de toekomst van de (nieuwe) sociale woningen in deze gemeente. Het college van burgemeester en wethouders is van plan om de toekomstige 30% nieuwe sociale woningen onder te verdelen in 25% sociale huurwoningen en 5% sociale koopwoningen. Gemeenteraadslid Ruud van der Star (PRO) stelde echter iets vernieuwends voor.

Van der Star: ,,Starters zijn gedwongen om langer zelfstandig thuis te wonen, omdat er onvoldoende starterswoningen zijn. Voor senioren moeten we mantelzorgwoningen bouwen of hen een plaatsje geven in onze achtertuinen.'' Hij maakt zich zorgen over de groep mensen, die hard werken om zo een salaris te verdienen dat net boven het sociaal minimum ligt. Maar die vervolgens niet meer in aanmerking komen voor een sociale woning. ,,Je moet echt iets substantieels doen voor die middeninkomens, anders gaat dat niet goed. Eigenlijk moet je 10% bouwen voor de sociale huursector, 20% nieuwe woningen voor de middeninkomens en 10% als sociale koopwoning. Dat is een andere verdeling, waar we over na moeten denken.'' Het PRO-raadslid gaat uitzoeken of zijn voorstel praktisch haalbaar is.


Joep Derksen