Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

12 april 2017

Zorgen over afvaldumpers

HILLEGOM > Voorlopig lijkt deze gemeente nog niet overspoeld te worden door afvaldumpers uit Lisse. Althans, dat valt op te maken uit de woorden van wethouder De Jong, die hij uitsprak tijdens de vergadering van de raadscommissie op donderdag 6 april.


Raasdcommissielid Roelofs (BBH) maakte zich zorgen over ,,inwoners van andere gemeenten, die hun afval gratis komen brengen bij de gemeentewerf''. Sinds 1 januari van dit jaar moeten Lissenaren in hun dorp namelijk betalen voor het restafval. Roelofs: ,,Onze inwoners betalen afvalstoffenheffing voor. Wat doet dit met ons scheidingspercentage?'' Maar De Jong liet weten, dat er ,,van afvaltoerisme vanuit Lisse naar Hillegom op dit moment geen sprake is. Of niet in die mate dat het ons zorgen doet baren.'' Toch zijn er al wel mensen uit Lisse weggestuurd door medewerkers van de gemeentewerf, op het moment dat gecontroleerd wordt waar de afvaldumpers vandaan komen. De wethouder liet weten het in de gaten te houden. Als er een sterke stijging komt van de hoeveelheid restafval, wordt er strenger gecontroleerd bij de toegang van de gemeentewerf.