Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

12 april 2017

Nieuwe stichting voor Het RAAM

HILLEGOM > Het gebouw Het Raam wordt vanaf september beheerd door de Stichting Cultuurbeleving Hillegom, die de taken van de Kulturele Raad overneemt. Tijdens de vergadering van de raadscommissie op donderdag 6 april stelde voorzitter Karin Peters zichzelf voor.


Andere bestuursleden zijn Erwin Veenman en Roland Wiersema (penningmeester), zo liet Peters weten. Ze informeerde de raadscommissieleden, dat de stichting het komende seizoen het gebouw Het RAAM mag huren: ,,We hebben deze stichting opgericht om een cultureel huis te behouden. Het pand willen we behouden voor (kinder)theatervoorstellingen en cursussen. We hebben contact met mogelijke huurders van basisscholen om er een scholenprogramma op te zetten. We hebben de nodige vrijwilligers kunnen opsporen en de benodigde docenten die graag door willen gaan. Zonder hen wordt het niks.'' De nieuwe stichting hoopt, dat de gemeenteraad toestemt in het voor meerdere jaren verhuren van het oude pand; een wens die niet werd ingewilligd voor de Kulturele Raad.