Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

07 september 2017

Volop plannen

ROELOFARENDSVEEN – In het gemeentelijk dorpsperspectief staan veel plannen voor de toekomst van Roelofarendsveen. Wethouder Floris Schoonderwoerd (PRO) vertelde hier vorige week meer over.

De Tweesprong wordt als langer genoemd als mogelijk nieuwe locatie voor het schoolgebouw van het integraal kindcentrum (ikc). Maar als dat gebeurt, moet wel de verkeerssituatie verbeteren, aldus de wethouder. ,,Eerst bewegen en dan bouwen''. Een onderzoek moet duidelijk maken, hoe het verkeer in de toekomst op de beste manier verwerkt kan worden. Maar nu al is duidelijk, dat de Tweesprong bovenaan het gemeentelijk lijstje staat als plek voor het ikc. ,,Het is wel een van de meest ideale locaties, omdat het bij zowel binnen- als buitensportfaciliteiten ligt.''

Er bestaan plannen om de 'Boulevard Braassemermeer' te verbeteren. Volgens de gemeente is deze route langs het Braassemermeer ,,bij uitstek geschikt voor intensief recreatief gebruik''. De wandelroute en –beleving van het water kan nog meer richting het zuiden van Roelofarendsveen worden ontwikkeld.'' De ‘Boulevard Braassemermeer’ loopt dan langs en over de dijk, zodat een ,,boulevard ontstaan voor recreanten en inwoners, met ontmoetingsplekken en uitgaansgelegenheden, openbare zwem- en vissteigers, tweede sluis en aanmeerplekken.'' Dat plan moet nog verder uitgewerkt worden. Het inwonerinitiatief 'Het Veense Hout' staat ook vermeld in het dorpsperspectief, maar het lijkt er niet op, dat dit plan snel gerealiseerd wordt. De Veense Hout wordt namelijk omschreven als 'Droom', niet als actieplan.

Op termijn wordt de openbaar vervoerroute wellicht verplaatst van de Alkemadelaan richting de Braassemdreef, zo is de gedachtegang. De tuinbouwgebieden Baan-Sotaweg en Flora- en Geestweg blijven behouden en de detailhandel moet zich richten op het winkelcentrum Noordplein, Zuidplein en rondom de Meerkreuk. Verder wil het gemeentebestuur, dat de verbinding vanuit Oude Wetering met de gebieden Westerdijk en Westeinde (Leimuiden) worden versterkt. Dat gebied kan zich in recreatieve zin nog verder ontwikkelen, zo is de gedachtegang.


Veel van de bovengenoemde ideeën zouden binnen acht jaar uitgevoerd moeten zijn, zo verwacht Schoonderwoerd. Maar de gemeente is hierbij vaak wel afhankelijk van allerlei andere partijen, zoals grondeigenaren. De gemeenteraad bespreekt de komende maand de dorpsperspectieven van alle kernen in deze gemeente.