Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

31 oktober 2017

Alphen spekkoper door ICT-overdracht

KAAG EN BRAASSEM – De gemeenteraad besloot maandag 23 oktober, dat de ICT-werkzaamheden van de gemeente overgedragen worden aan de gemeente Alphen aan den Rijn. Hiervoor betaalt Kaag en Braassem het lieve sommetje van 1,8 miljoen euro per jaar.


Onafhankelijk onderzoek had aangetoond, dat een marktpartij deze ICT-werkzaamheden voor zo'n 300.000 euro minder zou kunnen uitvoeren. Maar toch volgt de meerderheid van de gemeenteraad het advies van het college om te kiezen voor Alphen, als betrouwbare partner. Overigens gaat Alphen aan den Rijn wél haar ICT-werkzaamheden uitbesteden aan een marktpartij, zodat die gemeente er (veel) geld op kan besparen. Raadslid Ger van Emmerik (SVKB) riep daarom op, om 300.000 euro minder te betalen voor de uitbesteding van die ICT, maar hierop werd niet eens gereageerd. De politieke partijen SVKB en D66 stemden tegen het uitbesteden van de ICT aan de buurgemeente, maar zij vormden een minderheid.