Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

31 oktober 2017

,,Wie kan deze hond nog verslaan?''

HOOGMADE – Michèle Taffijn is samen met haar hond Dinky Dutch (een Shetland Sheepdog) de allereerste finalist van het Youtubeprogramma Fikkie TV Show. Ze maakt kans om 1.000 euro te winnen voor het Alphens Dierenasiel.

Door Joep Derksen

Honden zijn voor Taffijn haar lust en haar leven. Bij aankomst wordt de journalist luidruchtig verwelkomd door twee van haar geliefde viervoeters. In het huis hangen ingelijste foto's van verschillende honden en ook is goed te zien, dat Taffijn veel prijzen heeft gewonnen met allerlei hondenshows. ,,Ik doe mee aan heel veel wedstrijden. Deze maand nog bij het WK in Tsjechië, waar ik in 2014 zesde werd op het onderdeel Vast Parcours Individueel. Ook mogen mijn hond en ik in maart 2018 weer meedoen met Crufts; de grootste hondenshow van de wereld, die in Birmingham plaatsvindt.

Bijna dagelijks staat Taffijn op het grasveld naast haar huis, om haar honden 'agility training' (beweeglijkheidsoefeningen) te geven. Of te leren apporteren. ,,Het aanleren is leuk; je werkt dan samen met je hond. Als ik het niet goed aangeef, doet hij het ook niet goed. Er zit veel uren training in en het maakt ze heel blij.'' Ook zet Taffijn zich onder meer in voor de Stichting Agility Club; dat is de reden waarom ze werd benaderd om geschikte honden te vinden voor de Fikkie TV Show. ,,Ik heb de honden geregeld en deed er zelf ook aan mee.''

De opnames voor show duurden een hele dag. Het was een leuke ervaring, zo vond Taffijn. Ze werkte samen met hondentrainer Martin Gaus en voor het programma deed Dione Slagter de presentatie. Als eerste onderdeel moest Dinky Dutch een behendigheidsparcours lopen; het leverde een glansrijke overwinning op. Dinky Dutch deed er slechts 33 seconden over en het concurrerende hondje lukt het pas om dit parcours te voltooien na 67 seconden. Dit leidde tot de opmerking van Gaus: ,,Wie kan deze hond nog verslaan?!'' Het apporteren ging niet goed, zo gaf Taffijn toe, maar omdat de concurrent er ook niets van bakte, ging Dinky Dutch door naar de finale.


De opnames van de drie voorrondes, waarbij honden van vergelijkbare omvang het tegen elkaar opnemen, zijn inmiddels achter de rug. Net als de finale, die vanaf dinsdag 7 november om 16:00 uur op het YouTubekanaal bekeken kan worden. Bovendien wordt het zaterdag 11 november om 16:20 uur op RTL 5 uitgezonden. Taffijn heeft de finale gehaald, maar ze vertelt niet wat de uitslag is. Als ze wint, krijgt het Alphens Dierenasiel echter 1.000 euro; dat is het goede doel, wat Taffijn heeft uitgekozen.