Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

10 september 2018

Verdeeldheid over bungalow in buitengebied


[RIJNSATERWOUDE] De gemeenteraad blijft verdeeld over de komst van een woning op het perceel Herenweg 14b. Deze nog te bouwen bungalow komt officieel in het buitengebied te staan, wat tegen de regels is.

Fractievoorzitter Nick van Egmond (D66) liet maandag 3 september weten, dat die lint van het buitengebied geen rechte lijn is. ,,Het ene huis ligt daar wel en het andere huis ligt er niet in het buitengebied.'' Zijn fractiegenoot Conny Punt wees er op, dat het ook wel meevalt met de verdwijning van de zichtlijnen door de komst van de bungalow: ,,De zichtlijnen aan het Braassemermeer aan de overkant zijn ook al verstoord.''

Het CDA neemt echter een heel ander standpunt in. Raadslid Thijs Mooren stelde: ,,Volgens de regels voor het Buitengebied Oost mogen er geen woningen komen in het buitengebied. En zo staat ook in de MRSV. Herenweg 14b is het buitengebied. Ook voldoet de bouw van deze woning niet aan de regels van het afwijkingenbeleid. Als we nu ook al van ons eigen afwijkingenbeleid gaan afwijken, hoe geloofwaardig zijn we dan nog? Je schept een precedent voor woningbouw in het hele buitengebied van Kaag en Braassem!'' De hele CDA-fractie bleek het hier mee eens te zijn.