Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

04 oktober 2018

IKC en sporthal komen er definitief


Ter Aar – De gemeenteraad is unaniem akkoord gegaan met de voorlopige ontwerptekeningen van het Integraal Kindcentrum (IKC) en de sporthal. Wel vond raadslid Kees Hagenaars (Natuurlijk Nieuwkoop) dat de school een 'nul op de energiemeter' schoolgebouw moet worden.

Zijn collega Mariëlle de Romijn (Samen Beter Nieuwkoop) wilde graag, dat alle kinderen van Ter Aar gebruik kunnen maken van de nieuwe speeltuin. En niet alleen de kinderen, die in het IKC terecht kunnen. Ook riep haar partij op, om beter met de omwonenden te communiceren.

Wethouder Bernadette Wolters was blij met de steun. ,,We zetten iets neer voor Ter Aar wat veel zal betekenen voor de hele samenleving. Kinderen kunnen er gebruik van maken en worden er mede opgevoed.'' De gebouwen energieneutraal maken, gaat niet lukken, zo stelde de wethouder. Wel wordt geprobeerd om zoveel mogelijk onderhoudsvriendelijk materiaal te gebruiken. Dat scheelt de school in de komende tientallen jaren namelijk in onderhoudskosten. Wie interesse heeft in de voortgang van de bouw van de school, kan binnenkort een bouwapp downloaden, zo liet Wolters weten.

Raadslid Leon Zoet (CDA) was niet helemaal blij met het resultaat: in de nieuwe sporthal kunnen slechts 600 bezoekers en geen 1.500 mensen, zoals nu het geval is in De Vlinder. ,,We moeten met spijt afscheid nemen van grote evenementen in een sporthal in Ter Aar.''