Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 maart 2019

Woonboten geweigerd


KAAG EN BRAASSEM – Er mogen geen grote woonboten aanmeren in de Aderpolder. Ook al zijn dat elektrische woonboten. De gemeenteraad liet vorige week weten, dat ze de plannen voor de aanlegsteigers van dit soort vaartuigen blokkeren.

Fractievoorzitter Jan van der Geest (VVD) was duidelijk: ,,Het zijn woonboten die daar driekwart van het jaar daar liggen. Het energieverhaal (van de initiatiefnemer, tijdens de hoorcommissie, JD) was een flinterdun sausje om ons misschien anders te doen denken.'' Zijn D66-collega Nick van Egmond was het hier mee eens: ,,Het gaat om intensieve recreatie. Dat achten wij onwenselijk.'' Ook PRO, SVKB en CDA deelden deze mening. De initiatiefnemer overweegt gerechtelijke stappen te nemen, omdat het gemeentebestuur in eerste instantie een positieve grondhouding had voor de komst van aanlegplaatsen in de Aderpolder.