Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 juni 2020

Geen boetes meer voor vissen in kernen

Nieuwkoop – Vissende kinderen hoeven niet meer bang te zijn, dat ze bekeurd worden door een boa (bestuurlijke opsporingsambtenaar).

Wethouder Antoinette Ingwersen liet dit dinsdagavond weten aan de leden van de gemeenteraad. Sinds 2012 vragen verschillende hengelsportverenigingen al om een duidelijk beleid over waar je wel en niet mag vissen. De angst bestaat, dat enthousiaste kinderen die in de buurt van hun woning een hengel uitslaan, een bekeuring krijgen.

Die angst is ongegrond, volgens de wethouder. ,,De boa’s en de politie hebben vele taken en het daar best druk mee. Het handhaven op vissen heeft niet de prioriteit. Ik heb niet gehoord dat iemand op de bon is geslingerd. het is niet een van hun basistaken en het wordt gewoon niet gedaan.’’

Wat Ingwersen betreft, mogen alle inwoners zonder boetevrees binnen de kernen gaan vissen. ,,We willen binnen de kernen gedogen, dat een hengeltje wordt uitgegooid. We gaan alleen handhaven, als er grote overlast van komt; anders wordt op geen enkele manier gehandhaafd.’’ Voor de grotere stukken water buiten de kernen moeten we goed kijken, wie je waar wilt toestaan. Ik wil dit in ieder geval dit jaar regelen.’’