Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

04 juni 2020

Hogere kosten project Parallel Boulevard

Noordwijk – Vorig jaar stemde de gemeenteraad in met het toekennen van een ‘uitvoeringskrediet’ voor de herinrichting van De Grent, het Palaceplein, de Parallel Boulevard en gedeelten van het Vuurtorenplein en het Wantveld. Nu blijkt, dat dit bedrag niet voldoende is.

De grondwaterstand is door de ‘dijk-in-duin’ kunstversterking van enkele jaren geleden gestegen. Met behulp van drie tijdelijke pompen wordt op dit moment in het kerngebied van de grondwateroverlast (Hoofdstraat) de grondwaterstand laag gehouden. Deze pompen hebben slechts een zeer beperkt invloedgebied. Zonder aanvullende maatregelen blijft het risico op grondwateroverlast en schade bestaan.

De werkzaamheden worden de komende vijf jaar in fases buiten de toeristische periodes om uitgevoerd en dat zorgt voor meer kosten, net als de gestegen bouwprijzen.  Het gehele project is in 2018 voor Noordwijk geraamd op 9 miljoen Euro. Op dit moment gaat het gemeentebestuur er van uit, dat het project 1,9 miljoen euro duurder wordt.