Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 juni 2020

Waspeencentrum is welkom

Noordwijk – De verplaatsing van een waspeencentrum van Katwijk naar een perceel op de Leidsevaart 228a; een meerderheid van de gemeenteraad vindt dit een goed idee.

Al waren enkele partijen hier fel tegenstander van. Raadslid Van der Vossen (NZ Lokaal) gaf aan, dat de huidige gebouwen op die plek maximaal vier meter hoog zijn en het waspeenpand wordt veertien meter hoog. Ook de combinatie van vrachtwagens en de Noordwijkse jeugd die binnenkort over die ontsluitingsweg naar Voorhout fietst, vindt ze een slecht idee. PvdA-er Janson heeft niet genoeg informatie over het gebruik en het lozen van water door het waspeenbedrijf. Ook GroenLinks en Puur zijn kritsch. Raadslid Visser (Puur) vreest voor het verdwijnen van de ‘mooie entree en de doorzichten’.

Een raadsmeerderheid geeft echter aan geen bedenkingen te hebben. Inwoners en belanghebbenden kunnen de komende weken hun mening geven over de komst van het waspeencentrum.