Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 juni 2020

Wens voor meer sociale woningbouw

Noordwijk – Verschillende politieke partijen maken zich zorgen dat de komende jaren niet genoeg sociale woningen worden gebouwd. Dat bleek tijdens de vergadering over de concept Woonvisie, die maandagavond plaats vond.

PvdA-raadslid Jan Janson kondigde aan, dat hij dinsdagavond een voorstel indient, dat bij toekomstige woningbouw minimaal 40% in plaats van 30% van die huizen sociaal geprijsd moeten zijn. D66-er Dick Gutlich stelt dan voor om een ‘aanjaagteam’ op te zetten, zodat er tempo gemaakt kan worden met de woningbouw. Wethouder Dennis Salman liet weten, dat er misschien wel heilige huisjes worden omgetrapt. Hij denkt na over ‘verdichten’ van woningbouw in het oude Noordwijk.

Wethouder Sjaak van den Berg merkte op, dat het gemeentebestuur nu al kijkt naar ‘kansrijke locaties’ voor woningbouw in Noordwijk, zoals het terrein van de voormalige bowling en het kantoor van het voormalige Zilveren Kruis. Ook gaf hij aan, dat er de komende jaren 365 sociale huurwoningen bijkomen, waaronder ruim 200 op Offem-Zuid en verder op het oude Northgoterrein, Bronsgeest en aan het Julianahofje.

Dennis van der Voort van de Taskforce Huisvesting Arbeidsmigranten pleitte voor actie, zodat ook arbeidsmigranten goede behuizing kunnen krijgen. In een visie kun je niet wonen, in huizen wel. Er moeten locaties aangewezen worden. Dan kunnen de bouwers binnen drie tot zes maanden complexen realiseren.