Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 juni 2020

Grondwater bedreigt reconstructie Parallel Boulevard

Noordwijk – Hoe kan de overlast van grondwater het beste voorkomen en bestreden worden? Dat moet blijken uit een presentatie, die op woensdag 1 juli gehouden wordt aan de raadsleden.

Die avond zal de volgens het college ,,zeer ervaren onafhankelijk geotechnisch adviseur’’ Ing. H. Everts praten over de mogelijkheden van drainage bij de reconstructie van de Parallel Boulevard. Het CDA heeft gevraagd of de herinrichting van de Parallelboulevard en de aanleg van een infiltratievoorziening losgekoppeld kan worden van de grondwaterbeheersmaatregel. Dat is volgens het college niet mogelijk.

,,Het realiseren van de voorgenomen infiltratievoorziening zonder grondwaterbeheersmaatregel geeft een te hoog risico op grondwateroverlast.’’