Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

04 juni 2020

Windmolens in de vorm van tulpen

Noordwijk – Ongeveer 150 inwoners hebben meegedacht over de Omgevingsvisie en de manier waarop Noordwijk er in de toekomst uit komt te zien. Dat leidde tot verrassende ideeën.

Dinsdagavond werden de voorlopige resultaten gepresenteerd aan de gemeenteraadsleden. Noordwijk heeft volgens de meeste deelnemers in 2030 hopelijk nog steeds een betrokken samenleving, waar je gelukkig ouder kunt worden, een duurzaam bloeiende economie en een betere bereikbaarheid. Leerlingen van het Northgocollege stelden Barbapappa woningen als antwoord op de woningnood: dit zijn huizen, die je kunt in- en uitbreiden, om ze levensloopbestendig te maken. Om de weerstand tegen windmolens op bollenvelden tegen te gaan, opperden de leerlingen om windmolens in de vorm van tulpen te plaatsen.

Ook in de toekomst blijft de identiteit van de dorpen belangrijk, waarbij Noordwijk bruist, Noordwijkerhout borrelt en De Zilk kabbelt, zo werd gesteld in de vergadering.