Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

17 juli 2020

Één straat vernoemd naar een vrouw

Noordwijk / Noordwijkerhout – De nieuwste straatnamen op het Bavoterrein zijn voornamelijk vernoemd naar mannen.

In december 2019 nam de gemeenteraad een motie van Louis Koppel (GroenLinks) aan, om straten te vernoemen naar vrouwen. De werkgroep Straatnamencommissie doet voorstellen voor nieuwe straatnamen. Afhankelijk van de locatie en historie van de plek wordt er gekeken wat passende namen zijn. Het college van B&W laat weten, dat deze straatnamencommissie ‘bij het voorstellen van straatnamen per situatie bekijken welke straatnamen passend zijn in het gebied en bij de keuze van de geschikte namen de voorkeur geven aan het vernoemen van vrouwen.’

Maar voor de wegen op het Bavoterrein is vooral gekeken naar de historie van het terrein. Er is slechts één straat vernoemd naar een vrouw: Sint Marielaan. Ook komen er geen vrouwelijke straatname in de nog in aanbouw zijnde wijk Offem. Het college: ,,Eerder is gekozen om veldnamen toe te passen. De toekomstige straatnamen in deze wijk zullen hierbij aansluiten.’’ Mogelijk worden in de toekomst wél straten vernoemd naar vrouwen. De Straatnamencommissie heeft volgens het college ‘al een aantal vrouwennamen bedacht’.