Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

17 juli 2020

16.000 voor nieuwe ambtsketen

Noordwijk – De nieuwe ambtsketen van de burgemeester gaat 16.000 euro kosten.

Een kunstenaar uit Nieuw-Vennep gaat deze zilveren ambtsketen smeden. Op verzoek van de gemeente moet die keten niet te zwaar zijn, gemakkelijk draagbaar en groter of kleiner te maken zijn. Ook komen in de keten allerlei onderwerpen naar voren, die passend zijn voor deze gemeente.

Het gaat dan om: Zee en kust, Bloembollenteelt / handel, Space (Esa Estec),  Zorg en gezondheid, Vier kernen en de kracht van samen / verbinding. Daarnaast heeft de kunstenaar ook de vuurtoren op unieke wijze in de keten verwerkt. De naam van de kunstenaar is nog niet bekend gemaakt, maar het ‘comité Ambtsketen’, bestaande uit drie raadsleden, de gemeentesecretaris en de burgemeester, is erg blij met het ontwerp. De gemeente onderzoekt nog of er een film van het produceerproces gemaakt kan worden.