Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 september 2020

Polders vol windmolens

KAAG EN BRAASSEM – Er komen vele windmolens en zonnepanelen in de polders rond Kaag en Braassem. Dat blijkt uit een kaart van de Regionale Energie Strategie (RES) van Holland Rijnland, die tijdens het wethoudersoverleg energie is besproken.

Uit de kaart blijkt, dat vrijwel het hele buitengebied op de nominatie staat om zonnepanelenvelden en windmolens te plaatsen. VVD-fractievoorzitter Peter van Dijk is ‘enorm geschrokken’. ,,We zijn voor een meer duurzame energievoorziening, maar dit gaat ons veel te ver.’’ Eerder dit jaar liet raadslid Jan van der Geest in het AD weten, veel meer te zien in kernenergie als één van de oplossingen voor het energievraagstuk.

Het gemeentebestuur van Kaag en Braassem had aan Holland Rijnland gevraagd om windmolens zoveel mogelijk langs de doorgaande wegen en sporen te plaatsen. Maar dat lijkt er niet in te zitten. Van Dijk: ,,We kunnen hier niet mee leven. Het is onbegrijpelijk dat onze input zo gemakkelijk wordt genegeerd. Dit kunnen en gaan wij niet aan onze inwoners uitleggen. Op deze manier verspelen we al het bestaand (voor zover dat er überhaupt is) draagvlak voor de RES en de energietransitie.’’