Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 september 2020

Snelheidsmeter aan Leidsevaart

Noordwijkerhout – ,,De provincie Zuid-Holland is verantwoordelijk voor de verkeerssituatie op de kruising Leidsevaart – N443 (’s Gravendamseweg) bij Piet Gijs. Dat laat het college van burgemeester en wethouders weten naar aanleiding van vragen door het CDA.

In 2017 is al onderzocht of daar stoplichten moeten komen, maar de provincie concludeerde indertijd, dat dit niet mogelijk was. Wel staat er voor dat stuk weg in 2022 ‘groot onderhoud’ gepland. De gemeente Noordwijk wil dan de veiligheid opnieuw bespreken.

Een vraag van het CDA om extra verkeersdrempels aan te leggen op het stuk van de Leidsevaart, om te snel rijdende automobilisten af te remmen, heeft het college ook beantwoord. Dat gaat niet gebeuren. De woningen op dit deel van de Leidsevaart staan zeer dicht op de rijbaan. Het aanbrengen van verkeersdrempels leidt tot trillingen in woningen en wordt daarom niet geadviseerd. Wel wil het college tijdelijk een snelheidsmeter plaatsen, zodat weggebruikers gewezen worden op hun snelheid.