Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 september 2020

Meer geld voor opknappen centrum Noordwijkerhout

Noordwijkerhout – Het college van burgemeester en wethouders vraagt aan de raad om 325.000 euro uit de algemene reserve te halen, zodat met dat geld het kernwinkelgebied van Noordwijkerhout aantrekkelijker wordt en er minder leegstand komt.

De voormalige raad van de oude gemeente Noordwijkerhout had in 2016 een centrumvisie opgesteld, om Noordwijkerhout op 8 plekken te verbeteren. Hiervan zijn twee projecten afgerond; de herinrichting rond de Witte Kerk en het onderzoek naar een autovrij of autoluw centrum.

Met het geld wil het college de volgende projecten afronden: uitbreiding van de terrassen aan de zijde van de Witte Kerk, verplaatsing van de weekmarkt naar het Dorpsplein, het aantrekkelijker maken van de winkelstraten, leegstand in het dorp verminderen, instellen van een Keurmerk Veilig Ondernemen en het trekken van meer bezoekers.