Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 september 2020

Column

Verkeerd

Waar vinden op dit moment de meeste besmettingen voor corona plaats? Bij grote familiefeesten en religieuze bijeenkomsten. Maar om corona te beteugelen, wordt de horeca aangepakt; waar uit onderzoek 1% van alle besmettingen is ontstaan. Ja, waarde columnlezer, deze regering stelt echt de juiste prioriteiten!

Dat mensen bij elkaar mogen blijven komen in bijvoorbeeld kerken is natuurlijk een rechtstreeks gevolg van de regeringsmacht van de ChristenUnie, CDA en (met gedoogsteun) de SGP. De volksgezondheid is blijkbaar van totaal ondergeschikt belang. Jongeren krijgen het verwijt, dat ze bij elkaar komen om een feestje te vieren. ,,Denk aan onze ouderen en zwakkeren in de samenleving!” gaat dan het vermanende vingertje omhoog.

Maar diezelfde zuurpruimen en belerende personen vinden het prima, om met honderden mensen tegelijk in een groot gebouw te zitten, waarbij er nauwelijks luchtdoorstroming is, er tijdens de dienst om de haverklap gehoest wordt en het coronavirus vrijelijk kan binnendringen in al die zingende keeltjes. De gemiddelde kerkbezoeker is al ver gevorderd in leeftijd en zij gaan dus ook vooral om met leeftijdsgenoten. Vervolgens zullen zij mensen in verpleeghuizen en het personeel aansteken.

Onlangs hoorde ik over een verzorgster in een verpleeghuis hier in de regio. Zij kwam er achter, dat zij door haar werk én het verbod op het gebruik van mondkapjes, zestien oudere mensen had aangestoken. Dertien van die mensen overleden. Ze kon de last van deze wetenschap niet aan, zadelde de schuld op haarzelf en pleegde zelfmoord. Dat is het gevolg van fout regeringsbeleid, in combinatie met verkeerde adviezen. Zoals het advies, dat verpleegkundig personeel in verzorgingstehuizen geen mondkapjes hoefden te dragen, gebaseerd was op het feit dat er een groot tekort was aan mondkapjes.

Ook dat tekort aan mondkapjes kan verweten worden aan de opeenvolgende regeringen. Al meer dan tien jaar waarschuwen wetenschappers voor de komst van een pandemie. Maar de landelijke politici, die er a priori zijn om ons inwoners te beschermen en behoeden, kozen ervoor om niet te kiezen voor onze gezondheid. Nee, dan is het veel leuker om zichtbare projecten te realiseren, zoals iedereen van het gas af te dwingen. Zonder dat er serieuze alternatieven beschikbaar zijn.