Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

30 november 2020

Korting op afvalstoffenheffing voor betere scheiders

Hillegom – Een brief van een inwoner, dat zijn afvalverwerkingskosten met bijna 70 euro stijgen (https://www.bollenstreekomroep.nl/2020/11/kosten-afvalscheiding-stijgen-met-69-euro) leidde donderdagavond tot vragen bij de gemeenteraadsleden.

Raadslid Jeroen Nederpelt (BBH) pleitte ervoor, dat meerpersoonshuishoudens die al langere tijd een kleinere restafvalbak hebben, ook het komende jaar een korting moeten krijgen op hun afvalstoffenheffing. Zijn partij zal 10 december voorstellen om die huishoudens het komende jaar net zoveel te laten betalen als eenpersoonshuishoudens (300 euro) in plaats van 330 euro; het tarief voor meerpersoonshuishoudens.

Alle overige partijen gaven aan, dit voorstel met positieve belangstelling tegemoet te zien. Als het wordt aangenomen, heeft het voor inwoners geen zin om nog snel hun huidige bak van 240 liter in te ruilen voor een 140-liter bak. De korting zal alleen gelden voor meerpersoonshuishoudens die nu al een 140 liter bak hebben.