Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

30 november 2020

Verkeerstellingen in coronatijd

Hillegom – Hoe moeten de verkeersstromen de komende jaren geregeld worden? Hiervoor wordt een mobiliteitsplan opgesteld.

Op verzoek van GroenLinks wordt voor de planvorming ook gesproken met scholen en mensen die zich bezig houden met duurzaamheid. Gemeenteraadslid Roelofs (BBH) wil liever nog een jaar wachten, totdat alle coronapolemiek achter de rug is en raadslid Jansen (Fractie Jansen) vindt het maar raar dat er nu verkeerstellingen gehouden wordt, terwijl een meerderheid van de mensen verplicht thuis zit.

Wethouder Karin Hoekstra gaf aan, dat ze graag van de inwoners wil weten ‘waarom we mobiliteit nodig hebben in Hillegom’. Dat gebeurt dan via webinars en het invullen van enquetes. Uitstel van het mobiliteitsplan vindt raadslid Vrijburg (CDA) geen goed idee: ,,Stilstand is achteruitgang, zeker waar het gaat om dit mobiliteitsplan.’’ Over de verkeerstellingen gaf Hoekstra aan: ,,We hebben verkeerstellingen uit het verleden. In september hebben we opnieuw tellingen gedaan. Dan kun je heel goed bekijken wat corona voor invloed heeft gehad.’’