Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

30 november 2020

Over de grens voor afvalverwerking

Hillegom – De gemeente Hillegom moet niet alleen kijken naar het VuilAfvoerBedrijf (VAB) voor de verwerking van het afval. Maar ook eens navragen bij Haarlem en Haarlemmermeer wat de kosten zijn voor het kunnen kwijtraken van het afval.

Meerdere politieke partijen vroegen hier donderdagavond om. VVD-burgerlid Jan Bommel gaf aan, dat Rijssenhout dichter bij Hillegom ligt, dan het opslag- en verwerkingsterrein in Voorhout. Maar het college geeft aan, dat het gebruik blijven maken van de VAB op langere termijn kan leiden tot ‘de laagste afvalbeheerkosten’ en dus ook een lagere afvalstoffenheffing voor de inwoners.

Ook GroenLinks, D66 en Fractie Jansen zien het wel zitten om voor een aanbesteding verder te kijken dan alleen de Duin- en Bollenstreek. Of zij de rest van de raad kunnen overtuigen, zal blijken tijdens de raadsvergadering van 10 december.