Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

30 november 2020

Meer woningen voor statushouders

Hillegom – Volgend jaar krijgen 35 statushouders een woning in Hillegom. Hiermee moet de gemeente voldoen aan een eis van het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Dit jaar kregen 19 statushouders een eigen onderkomen.

Wethouder De Jong liet weten, dat de gemeente dit doel wil halen en dat Stichting Vluchtelingenwerk en Stek hierbij betrokken worden. Raadslid Co Jansen (Fractie Jansen) was niet blij. ,, Het is mooi, dat Stek weer een aantal woningen extra uit het kleiner wordende woningcontingent beschikbaar stelt. Maart het gaat ten koste van onze eigen jeugd en starters; ik vind dat niet rechtvaardig.’’

De Jong gaf hierop aan, dat ook andere doelgroepen als arbeidsmigranten en mensen ‘die nu intramuraal zitten’ woningen toegewezen krijgen.