Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

30 november 2020

Onderzoek voor rookvrije plekken

OEGSTGEEST – Het college van burgemeester en wethouders moet onderzoeken of bepaalde plekken in het dorp rookvrij gemaakt kunnen worden. Dan gaat het met name om de gebieden op en rondom scholen, sportclubs, kinderopvang, scouting en zorgverenigingen. Maar ook bijvoorbeeld het gemeentehuis, winkelgebieden, speeltuinen en bushaltes.

Steeds meer mensen ergeren zich er aan, dat ze wel een mondkapje moeten dragen tegen corona, maar dat ze ondertussen vergiftigd worden door de sigarettenrook van peukverslaafden. De gemeenteraad vindt ook, op initiatief van PrO, dat instanties weliswaar hun eigen terrein rookvrij kunnen maken, maar dat het weinig zin heeft als in de gebieden daar net omheen volop gepaft kan worden.

Wethouder Jan Nieuwenhuis staat positief tegenover de wens van de raad voor dit onderzoek.,,We zijn al bezig met de GGD over een campagne over een rookvrije generatie. We zien, dat leerlingen naar buiten lopen om daar wel te roken. Het is een voorbeeld om te kijken of we kunnen uitzoeken om dit (rookverbod, JD) in de Algemene Plaatselijke Verordening op te nemen.’’