Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 januari 2021

Bomen bij Eysingastate

OEGSTGEEST – Voorlopig komen er geen bomen voor het gebouw de Eysingastate aan de Rhijngeesterstraatweg. Maar het planten van die bomen lijkt slechts een kwestie van tijd.

Dat valt op te maken uit de reactie van wethouder Peter Glasbeek, die over deze kwestie vragen beantwoordde van gemeenteraadslid Jaap van den Broek (Hart voor Oegstgeest). Van den Broek merkte op, dat bewoners van dat gebouw daar liever geen nieuwe bomen geplant zien worden. Reden hiervoor kan zijn, dat bomen zorgen voor schaduwvorming.

Glasbeek liet weten, dat de gemeente van plan is om Oegstgeest te verrijken met 250 extra bomen: ,,Deze plek is een van de locaties om een beperkt aantal bomen van de 250 bomen die we extra planten daar neer te zetten. In de flats waar het om gaat, zitten voor een belangrijk deel bejaarde bewoners. We wilden wachten tot we het informeren van de bewoners fysiek kunnen doen en niet digitaal. Het terrein staat op de nominatie om te worden gebruikt, maar dat is nog niet gedaan. Op het moment dat het nodig is, gaan we daar naar toe en krijgen bewoners de kans om hun bedenkingen kenbaar te maken.’’