Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 januari 2021

Tegenstanders waspeencentrum roeren zich

Noordwijk – Het bestuur van de Vrije Ondernemers Noordwijk keert zicht tegen de bouwplannen voor de komst van een waspeencentrum aan de Leidsevaart 228A.

Dat laat de VON weten in een brief aan de gemeenteraadsleden. Volgens de VON is de bouw ‘in strijd met de ISG richtlijnen’. ,,Eén van de hoofdlijnen van de ISG 2016 is: Herstel van een open landschapsbeeld en open vensters door het opruimen van incourante en ongewenste bebouwing. De landschapskwaliteiten moeten significant verbeteren.’’

De VON begrijpt niet, dat het tegenovergestelde gaat gebeuren. ,,Dit onbegrip wordt nog versterkt door het gegeven dat het waspeencentrum eerder nog interesse had in de panden van in Voorhout, maar zich daar niet mocht vestigen. En vervolgens zal er dan nu op deze open locatie een kolossaal pand van ca. 12 meter hoog worden gebouwd? Weg open landschap en weg zichtlijnen. Zo’n bedrijf hoort op een bedrijventerrein waar het tussen allerlei panden van 8 a 10 meter hoog staat en het niet zo uit de toon valt. ‘’ De VON wordt gesteund door Jacco van Lint van De Groen & Van Lint Advocaten, die een eerder pleidooi van de advocaat van de Waspeeninitiatiefnemers in een brief aan de gemeenteraad met de grond gelijk maakt. De gemeenteraad moet over deze kwestie nog een oordeel vellen.