Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 januari 2021

Wethouder overleeft motie van treurnis

Noordwijk – De discussie over de vraag of er aan de Leidsevaart 228A wel of geen waspeencentrum mag komen, leidde tot een motie van treurnis tegen wethouder Theo Alkemade.

De wethouder moest erkennen, dat de Provincie Zuid-Holland en het Hoogheemraadschap niet op tijd hun reacties konden indienen tegen de komst van het waspeencentrum. Ook staan er in het raadsvoorstel fouten, bijvoorbeeld over de maximale hoogte van het te bouwen bedrijfspand. Raadslid Rommie van Dokkum (PvdA) diende een motie van treurnis in, mede namens GroenLinks en PUUR.

Ze liet weten: ,,Het college heeft nagelaten dit plan tijdig te melden bij de Provincie en heeft de raad belangrijke informatie onthouden. De Provincie en het Hoogheemraadschap konden niet hun mening delen met de raad. De gang van zaken rond de behandeling door de portefeuillehouder (Theo Alkemade, red.) wordt betreurd. De motie van treurnis werd echter afgewezen door een meerderheid van de gemeenteraad. 21 raadsleden stemden tegen en zes waren er voor.