Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 januari 2021

Één gemeentelijke adviescommissie

OEGSTGEEST – Veel adviescommissies voor het gemeentebestuur, die nu nog zelfstandig opereren, gaan de komende jaren op in één gemeenschappelijke adviescommissie. Dat is het gevolg van de invoering van de Omgevingswet.

Vorige week was in de gemeenteraadsvergadering te horen, dat meerdere adviescommissies worden opgeheven. Wethouder Peter Glasbeek verduidelijkte: ,,De Omgevingswet schrijft voor, dat je één gemeentelijke adviescommissie krijgt. Hierdoor gaan de commissies voor ruimtelijke kwaliteit en monumenten niet meer apart opereren. Er wordt beoogd om samenhang te krijgen in de wetten.’’