Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

06 mei 2021

Geen routebordjes statushouders

OEGSTGEEST – In het dorp komen geen bordjes om statushouders te wijzen hoe ze moeten lopen vanuit het Hoefijzergebouw , dat onder het beheer komt van het COA (Centraal Orgaan opvang Asielzoekers) naar het winkelcentrum.

Een motie van het CDA werd donderdag op het laatste moment aangepast. Fractievoorzitter Eibertjan van Blitterswijk leek een meerderheid te krijgen voor het volgende voorstel: ,,Extra bewegwijzering (voor rekening van het COA) en/of advies de mensen die mogelijk tijdelijk gehuisvest worden, kan helpen de extra verkeerstromen naar de De Kempenaerstraat veilig via de Endegeesterlaan te laten verlopen.’’ Op deze manier worden de bewoners van het Hoefijzergebouw erop gewezen om niet door andere wijken in Oegstgeest te dwalen, maar hun routes te beperken tot de Endegeesterlaan.

Het zorgde voor ongemakkelijke gevoelens bij raadslid Karin Rosdorff (Hart voor Oegstgeest): “Ik krijg het gevoel van een bus waarin mensen die wit zijn, voorin mogen zitten en zwarten achterin. Gaan we echt bewegwijzering plaatsen? Ik vind dat niet reëel.’’ Van Blitterswijk maakte ‘’ernstig bezwaar tegen dit soort aantijgingen. Het is niet denkbaar dat dit hint in de richting zoals Rosdorff verklaart. Ik neem hier echt aanstoot aan.’’ Maar hij besloot toch om deze eis te laten vallen.

Wethouder Jan Nieuwenhuis gaf namelijk aan, dat de beheerders bij het COA “in de huisregels afspraken maken over routering. Ze komen met een advies aan de statushouders over een goede route naar een winkelgebied zoals de Kempenaerstraat.’’ Op voorspraak van het CDA wordt wel een verkeers- en parkeerstudie opgezet, die aantoont dat de verkeersafwikkeling op een goede en veilige manier kan gebeuren.