Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

06 mei 2021

‘Geen veiligheidsrisico’

OEGSTGEEST – De inwoners hoeven zich geen zorgen te maken, als er 175 statushouders in het Hoefijzergebouw worden ondergebracht.

Dat laat burgemeester Emile Jaensch weten. Hij geeft aan, dat hij de zorgen van inwoners begrijpt, maar hier niet in meegaat. Volgens hem is er een verschil tussen relschoppende asielzoekers, die weinig tot geen kans maken om een verblijfstatus te krijgen ten opzichte van de doelgroep, die in het Hoefijzergebouw tijdelijk worden ondergebracht.

Jaensch: “Het gaat hier over kansrijke asielzoekers met een kans op status. Ze hebben een duidelijk belang om te integreren in onze samenleving. Dat geeft hen ook verantwoordelijkheden. We hebben periodiek overleg met het COA en de politie. We zullen ieder op hun verantwoordelijkheid wijzen.’’ Volgens de burgemeester hoeft er geen extra politiecapaciteit te worden aangeboord. ,,We hebben er onlangs een vierde wijkagent bijgekregen.’’ In noodgevallen kan Oegstgeest gebruik maken van de diensten van de agenten die in Leiden-Noord zitten, aldus de burgemeester.