Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

06 mei 2021

Lange weg voor permanente bewoning

OEGSTGEEST – Het Hoefijzergebouw staat al jaren leeg, maar volgens wethouder Glasbeek wordt het niet eenvoudig om de bestemming van dit pand zo te veranderen, dat mensen er permanent in kunnen wonen. Dat laat hij weten naar aanleiding van vragen door VVD-fractievoorzitter Sven Spaargaren.

Spaargaren ziet namelijk liever geen statushouders en spoedzoekers hun intrek nemen in het Hoefijzergebouw. Daarom opperde hij om het gebouw te gebruiken, zodat mensen er permanent kunnen wonen. Maar volgens Glasbeek zal dat heel lang duren. De gemeenteraad zou eerst moeten instemmen met zo’n wijziging van de bestemming van het gebouw. ‘’Er liggen ook nog een heleboel lastige onderwerpen, zoals het verdelingsvraagstuk van het woonprogramma, eigendomsoverstijgende ruimteaspecten en het kostenprogramma. Voor de snelst haalbare termijn als er geen bezwaar wordt ingediend, kom je uit op april of mei 2025.’’